În workshopul ăsta oferim un spațiu sigur în care poți înțelege și explora fragmentarea, poți întâlni cu compasiune părțile din tine pe care le-ai dat la o parte și poți începe să creezi condițiile interioare necesare pentru o integrare autentică.
Fie că lucrezi ca practician, fie că ești în propria ta călătorie de vindecare, genul ăsta de lucru te poate ajuta să-ți adâncești capacitatea de a fi prezent(ă), întreg(ă) și conectat(ă) în relațiile tale.
În workshopul ăsta nu vom încerca să reparăm părți din tine, ci să aducem toate părțile din tine în lumină, să le cunoaștem și să învățăm cum să le ținem aproape – fără rușine, fără vină.
Acest workshop de 3 ore e o întâlnire cu realitatea pe care n-ai fost învățat să o vezi.
Știi partea aia din tine care e cuminte, organizată, performantă?
Partea asta a fost lăudată când erai mic, așa că a prins putere, ai învățat că versiunea aia e tu “cel bun” și ai început să te identifici cu ea și să te prezinți în lume prin ea.
Dar trebuie să înțelegi că nu ești doar atât, că ai și părți „opuse” — că tot tu ești și partea care amână la nesfârșit, care mănâncă pe fond emoțional, care se uită la seriale cu șapte sezoane în weekend și apoi se întreabă de ce nu-și ține promisiunile față de el.
Deși par contradictorii și haotice părțile astea din tine, ele sunt, de fapt, puzzle-ul complet al sinelui tău.
Când apare o traumă, se activează un mecanism de protecție — cunoscut adesea ca strategie de supraviețuire. Asta poate duce la o ruptură între părțile percepute ca fiind „bune” și cele considerate „rele”, sau între cele „puternice” și cele „vulnerabile”.
Problema acum e că părțile astea nu mai pot comunica între ele, pur și simplu nu mai pot coexista, asta face ca integrarea interioară să fie aproape imposibilă. Pentru mulți dintre noi, singura modalitate de a supraviețui traumelor din copilărie a fost să ne deconectăm de anumite părți din noi.
Nu a fost alegerea ta conștientă. A fost modul genial în care ai reușit să nu cedezi lângă un părinte care lovea, ignora sau controla — o strategie foarte inteligentă dezvoltată ca să îți protejezi psihicul de și mai multă durere.
Problema? Ce te-a ajutat să supraviețuiești și ce te-a salvat atunci, azi te distruge.
Fragmentarea apare în viața ta ca:
-sentimente de rușine sau auto-dispreț până în măduva oaselor
-blocaje emoționale și inabilitatea de a ne regla emoțional
-crize de identitate sau senzația că nu suntem reali – „Cine naiba sunt, de fapt?”
-relații în care te simți mereu deconectat
-perfecționism și overthinking cronic
Părțile pe care le-ai îngropat sunt, paradoxal, cele mai greu de accesat în terapie, dar și cele care dețin cheia vindecării.
Ce facem mai concret în workshop:
Oferim înțelegere lumii tale interioare: Vom descifra haosul împreună. Ce-s părțile astea? De ce se bat cap în cap? De unde vin? O să vorbim și despre disocierea structurală — dar promit că voi explica totul pe înțelesul tău, chiar dacă n-ai mai făcut niciodată genul ăsta de lucru.
Exerciții ghidate: Te voi ghida prin practici sigure și reflective, care te vor ajuta să întâlnești unele dintre aceste părți — mai ales pe cele pe care, poate, le-ai împins deoparte mult timp. Fără presiune, fără să trebuiască să spui ceva, doar tu cu tine, în ritmul tău.
Găsim perspective practice: O să începi să înțelegi de ce anumite tipare (gen people-pleasing, overthinking, autosabotare sau închiderea emoțională) se tot repetă în viața ta — și ce vor, de fapt, să protejeze. Vom vorbi despre cum arată vindecarea autentică atunci când încetăm să ne mai respingem părțile dureroase și începem să le ascultăm. De ce tot repeți aceleași greșeli? Ce încearcă să te protejeze partea aia care face „prostii”? Ce-ar fi dacă n-ar mai fi dușmanul tău?
Oferim un spațiu pentru vulnerabilitate: Dacă simți că ești pregătit(ă) și în siguranță, va exista un spațiu plin de compasiune în care poți împărtăși ce ai simțit și trăit în trecut.
Ce vei lua cu tine după această experiență:
-conștientizarea profundă că nu ești „defect” — ești doar fragmentat. Și nu vei înțelege asta doar cu mintea, ci o vei simți în corp, o vei trăi, o vei integra.
-mai multă claritate despre ce se ascunde în spatele reacțiilor tale emoționale și comportamentelor tale — și cum să te raportezi la ele cu blândețe, nu cu critică.
-unelte reale, fără zâmbete forțate și fără bullshit spiritual — pe care le poți folosi ca să începi să-ți asculți părțile pe care le-ai tot băgat sub preș, ca să nu te mai pierzi în același haos, iar și iar.
-o relație nouă cu propria persoană – una în care chiar și părțile care se simt rușinate, pierdute sau furioase au loc să existe.